Hvem:

Har du gennem længere tid været nede med psykiske problemer? Har du et ønske om at komme stille og roligt i gang igen? Undersøgelser viser, at ophold i naturen har en helende effekt på mennesker. Det udnytter vi i haven, hvor du har mulighed for at være sammen med andre i samme situation som dig.

Hvor:

Terapihaven er en stor kolonihave tæt på Skive Fjord. Haven er opdelt i flere rum. Nogle områder indbyder til aktiviteter i fællesskab, i andre dele af haven er der mulighed for ro og hvile. 

Hvad:

Du skal møde 3 formiddage om ugen. Langt de fleste aktiviteter foregår udendørs, med undtagelse af vintermånederne, hvor aktiviteterne planlægges efter vejrforholdene. Aktiviteterne er en blanding af gruppearbejde, fysiske opgaver som for eksempel havearbejde, øvelser for krop og sjæl, gåture langs å og strand. 

En forudsætning for at deltage i forløbet er, at du har mod på og lyst til at udforske nye måder at forholde dig til dine problemstillinger. Vi forventer også, at du har mod på at møde op, selvom det ind imellem kan føles rigtig svært. Målet er at du lærer at tage vare på dig selv.

Et forløb i terapihaven varer 2½ måned. 

Publiceret 10-10-2019